miércoles, 11 de marzo de 2015

QUÈ ÉS EDUCAR?

ASSAIG

El llibre ‘’El valor de educar’’ de Fernando Savater, es una reflexió de la educació desde el seu punt moral.

En quant a la meua opinió, l’objectiu d’aquest autor es donar a conéixer la tarea de l’educador i jo he extret que l’educador ha de aprendre a ensenyar a pensar i aprendre. Aquesta tarea no es fàcil i, encara que diga que en una mala ensenyança també aprenem coses bones, jo crec que no tots estan preparats per a exercir aquesta tarea ja que un bon educador ha de tindre, a més dels coneixements, unes altres destresses per a saber educar, fer pensar i saber portar als alumnes. Un educador no es millor per tindre més coneixements sino per com mostrar i ensenyar als alumnes a aprendre eixos coneixements. Per altra banda, crec que cada professor pot tindre la seua ideología i els seus pensaments, pero com a educador deuria de mostrar uns pensaments neutrals ja que no tots tenim el mateix pensar i podriem tindre algun conflicto.

Al capítol 2 destaca la diferencia de educar e instruïr, la importancia de certs valors que hi ha que tindre, i la experiencia tant com educador, com també com a alumne ja que pots posar-te en la seua situación i saber el que pensa i com deus d’actuar.

En conclusió, el tema d’educar es un compromís molt gran pero per altra banda, es molt bonica perquè eres un referent per als alumnes i tots els dies aprenen de tu mateixa molts coneixements i valors que no sabien, i per aquesta raó, un educador ha de ser ben format en tots els aspectes per a poder fer el mateix amb els seus alumnes.




No hay comentarios:

Publicar un comentario